Websummit 2017 - dag 3 - Syntesemedia
23915
post-template-default,single,single-post,postid-23915,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

Websummit 2017 – dag 3

Sidste dag på Websummit virkede meget hurtigt som den mest populære dag. Der var længere kø til at komme ind, flere mennesker på gulvet og mangel på plads til en del af oplæggene. Måske det kunne have noget at gøre med, at Caitlyn Jenner gjorde sit indtog? Sidste dag blev brugt på at snuse rundt ved de mange virksomhedsboder og start-ups, men der var også tid til oplæg om marketing i 2018, datadreven marketing og et møde med to af de største Youtubers lige nu.

 

 

The evolution of marketing and advertising in 2018

Det var ret forfriskende med et oplæg, der tog udgangspunkt i lige nu og her, og kun så lidt frem i tiden, fremfor +10 år. Michael Kassen fra Medialinks sad i samtale med Steven Bertoni fra Forbes Media, og gav hans syn på den umiddelbare fremtid for markedsføring.

Customer journeys og forståelsen af disse er boomet en del det sidste års tid, og det bliver ved med at være vigtigt for brands. Det er vigtigt, at have kendskabet til ens forbrugere, da vi lever i en tid, hvor vi har en unik mulighed, for at tale direkte til dem. Vi kan interagere med dem én til én, med bestemte budskaber på bestemte tidspunkter. Dog finder udfordringen sted i det øjeblik, som Michael Kassen kalder FMOT – Final Moment Of Truth. Dette øjeblik defineres ved, hvorvidt dine kunder rent faktisk ender med at vælge dit produkt. For man kan jo bruge masser af tid på marketing og markedsføring, men så alligevel ikke blive valgt ved kassen. Det bør være et optimeringsfokus for brands og virksomheder i 2018, i følge Michael Kassen.

Til spørgsmålet om hvad der bliver det vigtigste for brands og virksomheder i 2018, var svaret ganske simpelt: Evnen til at forandre sig. I dag tager det kortere tid end tidligere, at skabe et brand, men det tager stadig lang tid. Derimod tager det i dag kun 3 sekunder at ødelægge et brand. Derfor bliver det så vigtigt, at virksomheder og brands besidder evnen til at forandre sig – de skal med andre ord være omstillingsparate. Det der dog er essentielt, er, at man midt i ens transformation stadig leverer. Mange virksomheder går i stå med performance, når de står midt i en transformation, og det kan ende med at ødelægge dem.

Til slut i samtalen bad Steven Bertoni Michael Kassen om at pege på én ting, som marketingfolk vil se tilbage på om 5 år, og synes er fjollet, noget vi f.eks. har brugt tid og energi på. Kassen fortalte, at han for nogle år siden mødte en CEO fra et stort internationalt B2C firma til en konference. CEO’en kom hen til Kassen og spurgte ham, om han burde være bekymret for alt det der med sociale medier? Hvortil Kassen svarede, at han skulle ikke være bekymret, men han skulle omfavne det. Samme type spørgsmål og syn tror Michael Kassen, at vi kommer til at se med AI om 5 år. At vi lige nu er i en tid hvor brands og virksomheder bekymrer sig lidt over det, ikke ved hvor meget de skal satse på det og hvordan de skal gøre det – men at vi om 5 år kan kigge tilbage og grine af, at vi var så bange for det.

You heard it here first: Omfavn forandring og omfavn AI.

 

 

The future is magic: Making marketing that people love

Joe Zawadzki fra MediaMath startede med, at tage os 10 år tilbage til hvor digital marketing var dengang. Dengang havde det digitale givet os en masse løfter, om at være en engagerende og interagerende oplevelse, og at det ville være det mest målbare marketing medie nogensinde. Men desværre klokkede marketing i det. For oftest bliver halvdelen af ens marketingbudget spildt, men vi ved ikke hvilken halvdel. Hvordan kommer vi så videre herfra, og sikrer, at vi ikke spilder vores penge? Ved at indlejre data, for at få valide tal til vores marketing. Sådan kan vi ændre fokus fra spend og udfald, og ændre markedet for marketing, og stoppe spild.

Digital marketing fylder nu over 90% af den samlede marketing disciplin, og programmatic buying (automatiseret køb af reklame plads) i sig selv er nu 50% af det digitale. I dag kan en CMO trykke på én knap og ændre, hvordan en annonce ser ud i real-time, det er ren magi. Men på trods af denne magiske gave, så skaber vi ikke magi med den. Men hvordan får vi så annoncer til at leve op til deres potentiale? Brug den data I får fra jeres markedsføring, og forbind det til resten af jeres virksomhed og de KPIer der er sat, i de forskellige afdelinger. Få det hele til at tale sammen, i stedet for at isolere marketing og kun se på jeres CTR, CPM og rækkevidde som noget isoleret for selve kampagnens performance. Hvad betyder resultaterne og den viden I får, for de andre afdelinger i virksomheden? Og så husk: Vi laver reklamer og annoncer til helt almindelige mennesker. Og hvem er det, der laver de her reklamer og annoncer? Helt almindelige mennesker. Test hvor god jeres marketingindsats og ideer er, på jer selv.

 

The cult of personality

Jenna Marbles, +17 millioner abonnenter på YouTube, +2 millioner fans på Facebook og +4 millioner følgere på Instagram.

Alfie Deyes, +5 millioner abonnenter på YouTube, 1,7 millioner fans på Facebook og næsten 5 millioner følgere på Instagram.

De her to YouTubere er nogle af de største i verden lige nu, og der var da også godt pakket inde på Centre Stage, blot for at få et indblik i hvordan man, som ene person kan blive et brand bare ved at være sig selv. For det er, hvad det handler om, som både Jenna og Alfie var enige om. For dem startede det altsammen for ca. 9 år siden, og det handlede blot om at lave videoer omkring deres liv og hverdag. Det gør de stadig den dag i dag. Hvis du spørger dem, så er der ikke noget unikt ved selve, det indhold de skaber, men de er unikke, fordi den generation af YouTubere vi ser nu – altså dem der har lavet det i de her 9 års tid efterhånden – er de første YouTubere. Det er dem, der har lagt banen for den nye generation, det er dem der var de første til at teste grænserne for indhold, og det er også dem, der har begået de første fejl. Som andre efterfølgende har kunnet lære af.

Jenna Marbles forklarede, at hun tror at grunden til, at YouTubere har så stor en popularitet lige nu, er fordi det handler om personlige relationer. Ens seere kender dig personligt, og de føler en tilknytning til dig, som de ikke føler med store Hollywood-stjerner. Det betyder, at dine seere og dine fans, vil bruge meget tid og energi på at støtte dig og dine projekter, og dit brand, fordi de ser sig selv som en del af det. Dette ledte naturligvis over på en snak omkring brand-samarbejde. For hvis man skal være autentisk overfor sine fans, hvordan er man så lige det, når man samtidig gerne vil tjene på det man laver? Det som begge YouTubere lægger vægt på, i deres samarbejder med brands er, hvor stor en kreativ kontrol de selv får. Det er vigtigt for dem, at de kan være inde over processen og arbejde direkte sammen med brands. Derudover gør korte samarbejder det svært for dem, at få deres fans engageret nok, så længerevarende samarbejder er at foretrække. Det er måske de to bedste råd fra nogle af de bedste Youtubere i verden, til dig der gerne vil arbejde med influencers:

  • De skal have kreativ kontrol over deres egne kanaler og være involveret i arbejdet
  • Tænk over hvordan du kan bruge influenceren over en længere periode f.eks. et år, fremfor kun at tænke det i ét produkt i én måned.

Maria Rumyanceva